callthelight-rpg
Menü

Főoldal
Történet
Szabályzat
Karakterek
Játéktér
Igénylés

 

 
Chat
 
Rólunk

Az oldal ötlete Nalini Singh könyve alapján született meg. Az eredeti sztorit nem követjük és eszközöltünk némi változtatást, tehát a leírásokat kéretik nem lopni, mivel saját munka!!!

Adminok: Ash és Celia

Könyv: Nalini Singh- Egy világ, két faj, állandó küzdelem

Téma: Szerepjáték (RPG)

Műfaj: Fantasy

Design: Ash

Haladás: Nem real time

Bármi kérdésetek van, chaten szóljatok és állunk rendelkezésetekre. Szigorúan vesszük a szabályainkat és a csatlakozni kívánók hozzáállását!

 
Cserék

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CSS

 

 
Történet

 

Más ez a világ, mint amit ismerünk.
Az emberi faj még sok száz évvel ezelőtt három részre osztódott. Mentálokra, alakváltokra és egyszerű emberekre.
A három faj békésen élt egymás mellett jódarabig, viszont felütötte a fejét némi probléma a mentálok körében, ammi az egész világra nagy kihatással volt. 
 
A mentáltársadalomban elharapódzó elmezavart és sorozatgyilkosságokat, a Mentál Tanács 1969-ben szigorú programot vezetett be – ezt nevezték Elcsendesedésnek. A program célja az volt, hogy már születésüktől fogva átneveljék a fiatal mentálokat. Az átnevelés célja pedig, hogy kiöljék belőlük az indulatokat.
A Tanács azonban gyorsan ráébredt, hogy ezt az egyetlen érzést lehetetlen elkülöníteni a többitől.
1979-ben tehát, egy tízéves vita után, amelyben a mentálhálón több millió mentál vett részt, megváltoztatták a program célját. Attól fogva az Elcsendesedésben a fiatal mentálokat arra kondicionálták, hogy ne érezzenek – semmit. Sem dühöt, sem féltékenységet, sem irigységet, sem boldogságot és természetesen szerelmet sem. Az Elcsendesedés zajos sikert aratott.
 
2079-re már az ötödik vagy hatodik generációnyi mentálból nevelnek ki minden érzelmet, és senki nem is emlékszik arra, hogy ez valaha másképpen lett volna. A mentálokat mindenki jéghidegnek, végtelenül racionálisnak és embertelenül praktikusnak ismeri, akiknek önuralma végtelen és soha nem lennének képesek semmilyen erőszakos tettre.
Ők a politikai és gazdasági élet vezetői. Maguk mögé utasították az alakváltókat és az embereket is – a két fajt, akik hagyják, hogy ösztöneik és természetük vezérelje őket. A mentálok képességei nagyon szerteágazók: a telepátiától a jövőbe látásig, a telekinézistől a pszichometriáig sokfajták lehetnek. Ezek miatt tartják ők magukat az evolúció következő lépcsőfokának. Minden döntésüket a logika és a hatékonyság határozza meg. A mentálháló szerint a rossz döntéseik aránya a nullához közelít.
A mentálokat az Elcsendesedés tökéletessé tette.

Ezt követően, tehát gyökeres változások történtek a világban. A mentálok elkülönültek a többi fajtól, politikai és üzleti életükre tettek fel mindent, ezen kívül már semmi nem is érdekelte őket. A többi csoporttal, csak és kizárólag nyomós üzleti indokkal veszik fel komolyabban a kapcsolatot mostanra. 
Mivel a mentáloknak köszönhetően, hatalmas fejlődésen ment keresztül az emberiség, a városok elzaporodtak és ritkulni kezdtek az erdős területek, amikre az alakváltóknak szükségük van. 
Ebből adódóan kiharcolták maguknak a védett területeket. A nagyobb falkák magukba foglalta több ilyen részt is, amik felett jogilak ők rendelkezhetnek csak. 
Ennek érdekében pedig a nagyobb falkák is elkezdték kivenni részüket az üzleti ügyekből, mivel szükséges volt ahhoz, hogy élhető környezetet biztosíthassanak maguk és társaik számára.

Az emberek e között a két csoport között tengődnek. Kifejezetten nem húznak egyikfelé sem, ők próbálják megtartani a maradék befoyásukat és nem elnyomott ként élni. Ez a fajta élet stílus, a hétköznapokban nem látszik meg, mivel a mentálok miatti gyors fejlődés, sok ezer munkahelyet teremtett, így már egyre kevesebb az olyan, aki ne rendelkezne megélhetéssel, ráadásul saját üzleti láncuk is van, nem egy, ami biztosítja őket.
 
Jelenleg a világban a városfelépítések, akövetkező módon oszthatóak fel. Nagyvárosok központjában vannak, a főbb munkahelyek és egyben ott élnek a mentálok is, akik meglehetősen pici, alakváltók szerint dobozszerű lakásokban élnek. Az ilyen központokban nagy a nyűzsgés.
A belvárostól eltávalodva kissé, vannak az embereknek fenntartott negyedek. Természetesen itt is vannak kissebb munkahelyek és rengeteg bolt. Eléggé színes kavalkád a legtöbb ilyen, mivel az alakváltók is egyaránt mászkálnak ott, sőt a többségnek ott vannk kiépítve irodaházaik is.
Külterületeken elszórtan vannak házak, amiket általában kizárólag alakváltók laknak, mivel mind szeretnek a természet közelében élni és rosszul tűrik a városi zárt tereket.
 
A technológiai fejlődésnek köszönheten a számítógépek és kommunikációs eszközök is átalakultak, sőt még a gépjárművek is. 
Az autók képesek önvezérlésre, előrre beprogramozottt útvonal esetén, de csak is olyan területeken, amik ki vannak jelölve a rendszerükben, ennélkül nem tudnak tájékozódni, éppen ezért, erdőkben ez nem használható megoldás. Ráadásula  beépített biztonsági rendszerek miatt, a karambolt is meggátolják. Mindemellett kerekeken gurulnak ugyan, de már a legócskább kocsik is, át tudnak váltani, egyfajta lebegési üzemmódra. Ilyenkor a kerekek vissza húzódnak, és a járművek a föld felett nem sokkal képesek haladni, ami hasznos, mivel egyáltalán nincs kilengés, ennek következtében pedig sima és békés útja lehet az utazóknak.
A számítógépek az általunk ismet formában is jelen vannak, de a csúcstechnológiás méregdrága darabok, olyan aprók, hogy zsebben is hordhatóak, de nagyterjedelmű memóriával rendelkeznek, nagyobbal, mint egy átlag gép. 
A telefonokat leváltotta a kommunikátor. Ezek a szerkezetek hordózhatóak, de lakásban is megtalálhatóak. Hívás esetén természetesen jeleznek, ilyenkor képpel, vagy anélkül is beszélhetnek egymással az emberek. Kép nélkül fülhez kell őket tartani, de a holokivetítés esetén, ez nem szükséges. A kivetítéseket általában otthon szokás használni, elvégre senki se akarja, hogy mások tudjanak arról, kivel mit beszél.

 

Fajok

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!