callthelight-rpg
Menü

Főoldal
Történet
Szabályzat
Karakterek
Játéktér
Igénylés

 

 
Chat
 
Rólunk

Az oldal ötlete Nalini Singh könyve alapján született meg. Az eredeti sztorit nem követjük és eszközöltünk némi változtatást, tehát a leírásokat kéretik nem lopni, mivel saját munka!!!

Adminok: Ash és Celia

Könyv: Nalini Singh- Egy világ, két faj, állandó küzdelem

Téma: Szerepjáték (RPG)

Műfaj: Fantasy

Design: Ash

Haladás: Nem real time

Bármi kérdésetek van, chaten szóljatok és állunk rendelkezésetekre. Szigorúan vesszük a szabályainkat és a csatlakozni kívánók hozzáállását!

 
Cserék

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CSS

 

 
Történet

 

Más ez a világ, mint amit ismerünk.
Az emberi faj még sok száz évvel ezelőtt három részre osztódott. Mentálokra, alakváltokra és egyszerű emberekre.
A három faj békésen élt egymás mellett jódarabig, viszont felütötte a fejét némi probléma a mentálok körében, ammi az egész világra nagy kihatással volt. 
 
A mentáltársadalomban elharapódzó elmezavart és sorozatgyilkosságokat, a Mentál Tanács 1969-ben szigorú programot vezetett be – ezt nevezték Elcsendesedésnek. A program célja az volt, hogy már születésüktől fogva átneveljék a fiatal mentálokat. Az átnevelés célja pedig, hogy kiöljék belőlük az indulatokat.
A Tanács azonban gyorsan ráébredt, hogy ezt az egyetlen érzést lehetetlen elkülöníteni a többitől.
1979-ben tehát, egy tízéves vita után, amelyben a mentálhálón több millió mentál vett részt, megváltoztatták a program célját. Attól fogva az Elcsendesedésben a fiatal mentálokat arra kondicionálták, hogy ne érezzenek – semmit. Sem dühöt, sem féltékenységet, sem irigységet, sem boldogságot és természetesen szerelmet sem. Az Elcsendesedés zajos sikert aratott.
 
2079-re már az ötödik vagy hatodik generációnyi mentálból nevelnek ki minden érzelmet, és senki nem is emlékszik arra, hogy ez valaha másképpen lett volna. A mentálokat mindenki jéghidegnek, végtelenül racionálisnak és embertelenül praktikusnak ismeri, akiknek önuralma végtelen és soha nem lennének képesek semmilyen erőszakos tettre.
Ők a politikai és gazdasági élet vezetői. Maguk mögé utasították az alakváltókat és az embereket is – a két fajt, akik hagyják, hogy ösztöneik és természetük vezérelje őket. A mentálok képességei nagyon szerteágazók: a telepátiától a jövőbe látásig, a telekinézistől a pszichometriáig sokfajták lehetnek. Ezek miatt tartják ők magukat az evolúció következő lépcsőfokának. Minden döntésüket a logika és a hatékonyság határozza meg. A mentálháló szerint a rossz döntéseik aránya a nullához közelít.
A mentálokat az Elcsendesedés tökéletessé tette.

Ezt követően, tehát gyökeres változások történtek a világban. A mentálok elkülönültek a többi fajtól, politikai és üzleti életükre tettek fel mindent, ezen kívül már semmi nem is érdekelte őket. A többi csoporttal, csak és kizárólag nyomós üzleti indokkal veszik fel komolyabban a kapcsolatot mostanra. 
Mivel a mentáloknak köszönhetően, hatalmas fejlődésen ment keresztül az emberiség, a városok elzaporodtak és ritkulni kezdtek az erdős területek, amikre az alakváltóknak szükségük van. 
Ebből adódóan kiharcolták maguknak a védett területeket. A nagyobb falkák magukba foglalta több ilyen részt is, amik felett jogilak ők rendelkezhetnek csak. 
Ennek érdekében pedig a nagyobb falkák is elkezdték kivenni részüket az üzleti ügyekből, mivel szükséges volt ahhoz, hogy élhető környezetet biztosíthassanak maguk és társaik számára.

Az emberek e között a két csoport között tengődnek. Kifejezetten nem húznak egyikfelé sem, ők próbálják megtartani a maradék befoyásukat és nem elnyomott ként élni. Ez a fajta élet stílus, a hétköznapokban nem látszik meg, mivel a mentálok miatti gyors fejlődés, sok ezer munkahelyet teremtett, így már egyre kevesebb az olyan, aki ne rendelkezne megélhetéssel, ráadásul saját üzleti láncuk is van, nem egy, ami biztosítja őket.
 
Jelenleg a világban a városfelépítések, akövetkező módon oszthatóak fel. Nagyvárosok központjában vannak, a főbb munkahelyek és egyben ott élnek a mentálok is, akik meglehetősen pici, alakváltók szerint dobozszerű lakásokban élnek. Az ilyen központokban nagy a nyűzsgés.
A belvárostól eltávalodva kissé, vannak az embereknek fenntartott negyedek. Természetesen itt is vannak kissebb munkahelyek és rengeteg bolt. Eléggé színes kavalkád a legtöbb ilyen, mivel az alakváltók is egyaránt mászkálnak ott, sőt a többségnek ott vannk kiépítve irodaházaik is.
Külterületeken elszórtan vannak házak, amiket általában kizárólag alakváltók laknak, mivel mind szeretnek a természet közelében élni és rosszul tűrik a városi zárt tereket.
 
A technológiai fejlődésnek köszönheten a számítógépek és kommunikációs eszközök is átalakultak, sőt még a gépjárművek is. 
Az autók képesek önvezérlésre, előrre beprogramozottt útvonal esetén, de csak is olyan területeken, amik ki vannak jelölve a rendszerükben, ennélkül nem tudnak tájékozódni, éppen ezért, erdőkben ez nem használható megoldás. Ráadásula  beépített biztonsági rendszerek miatt, a karambolt is meggátolják. Mindemellett kerekeken gurulnak ugyan, de már a legócskább kocsik is, át tudnak váltani, egyfajta lebegési üzemmódra. Ilyenkor a kerekek vissza húzódnak, és a járművek a föld felett nem sokkal képesek haladni, ami hasznos, mivel egyáltalán nincs kilengés, ennek következtében pedig sima és békés útja lehet az utazóknak.
A számítógépek az általunk ismet formában is jelen vannak, de a csúcstechnológiás méregdrága darabok, olyan aprók, hogy zsebben is hordhatóak, de nagyterjedelmű memóriával rendelkeznek, nagyobbal, mint egy átlag gép. 
A telefonokat leváltotta a kommunikátor. Ezek a szerkezetek hordózhatóak, de lakásban is megtalálhatóak. Hívás esetén természetesen jeleznek, ilyenkor képpel, vagy anélkül is beszélhetnek egymással az emberek. Kép nélkül fülhez kell őket tartani, de a holokivetítés esetén, ez nem szükséges. A kivetítéseket általában otthon szokás használni, elvégre senki se akarja, hogy mások tudjanak arról, kivel mit beszél.

 

Fajok

 

ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!